five amazing blogs

Martin står bag bloggen Börneblogger, som er en musik blog. Den er fyldt med GAFFA lignende anmeldelser af kunstnere, albums og sange. Det er gennem Börneblogger, at jeg har lært nye kunstnere at kende. Fantastiske kunstnere og bands som Blueboy, Tiger Waves, DIIV og Art Museums. Jeg kan rigtig godt lide Börneblogger, fordi Martin formår at skrue sine tekster sådan sammen, at man tit føler, at man allerede kender sangen, før man har hørt den første gang. Jeg blev fanget af hans blog første gang jeg læste den, og jeg vil glæde mig til, at han viser og anbefaler endnu flere nyfødte kunstnere. Hvis i også vil opdage nyt musik, synes jeg i burde tage et kig forbi Börneblogger her.

Cille med det korte hår, er pigen bag bloggen Vita Lucille. Cilles blog er præget af enkle men sanse- og tankevækkende billeder og tekster. For tiden har Cilles blog mest været præget af hendes Musik Sommer ABC, der får sommersange til at spille i min computers højtalere. Hvis du vil læse finurlige tanker, der inspirerer dig og, får dig til at falde hen i en en drømmende tilstand med lukkede øjne, som efterlader dig med et smil på læben og en forbløffelse over hvor meget du kan relatere til teksterne, hvadenten du er en dreng eller pige, så bør du helt klart tage et kig forbi Cilles blog. Det gjorde jeg, og blev fast læser med det samme. Du kan kigge forbi Cilles blog her.

Mathias er manden bag bloggen Mathias Eis Schultz Photo - & Videography. Som navnet antyder er hans blog en foto- & videoblog. Hans journalist lignende billeder af momenter og lokaliteter som Roskile Festival, Kos og forladte bygninger, giver tegn til proffessionalisme. Hans billeder fra f.eks. Roskile Festival er præget af 'backstage' agtige billeder fra campen og diverse, således at man ser tingene fra et helt andet perspektiv. Mathias' perspektiv. Hans billeder giver et nyt syn på tingene, og man synker ned i stemningen bag billedet. Hans kreativitet rækker langt ud over min, og man får stemningen og historien bag billedet langt ind under huden. Hvis du vil mærke billederne ind under huden, kan du tage et kig forbi hans blog her.


Rita er billedskaberen bag bloggen Aide Mémoire. Ritas blog er en stemningsfyldt blog med tanker, musik og billeder. Hun skaber stemninger, som man med det samme bliver fanget i, når man læser hendes tekster, og hun formulerer sig sådan, at man med det samme forstår. Hendes billeder er lyse og passionerede. Man bliver suget ind i hendes nøje redigerede billeder, som transporterer en til en forstad til drømmeland. Drømmende. Og det er hendes blog. Drømmende. Hendes billeder bærer for tiden præg af those-neverending-summernights, som skaber en fantastisk sommerstemning omkring sig. Rita er enormt kreativ i hendes redigering, og netop hendes kreativitet udfolder hun også på fotobloggen Kalejdoskopiske. Tag et kig forbi Rita blog her. Det er det værd.

The road is home er historien og dagbogen fra en ung familie. Bloggen er fyldt med roadtrips til alverdens byer, fotodokumenteret på sådan en måde, at man ikke kan andet end at misunde denne familie. Billederne og teksterne er så kunstnerrisk skruet sammen, at man bliver forbløffet over hver sætning og hver lille kvadratcentimeter billede. Igennem bloggens levetid, er det tilføjet et nyt individ til familien og  igennem billederne ser man dette lille barn vokse op til en skøn fremtid. Denne dagbogs lignende historie, som bloggen er, ender ikke foreløbig og må ikke ende. Alle billeder skriger af sommer og oplevelser for livet, og man bliver suget ind i disse oplevelser med det samme. Bloggen er historien om en smuk familie som jeg misunder og beundrer enormt meget. Den er en kæmpe inspirationskilde for mig, og det fosser ud fra et lille hul med inspiration. En fantastisk blog, og den er nok en af mine største inspirationskilder. Kig forbi her
ps. jeg kunne ikke få en tilladelse fra The Road Is Home om at låne deres header, desværre.

Det var fem af mine yndlingsblogge, og fem af dem jeg følger mest intenst. Jeg håber i vil kigge forbi dem alle, for det fortjener de. Alle blogge jeg følger er smukke, men de her skiller sig enormt ud efter min smag. Jeg er netop hjemvendt fra en skøn ferie på Mallorca, hvilket er grunden til den elendige blogging. Indlæg om ferien kommer senere på ugen! 

8 kommentarer:

 1. Nirrimis blog er den mest inspirerende, jeg nogensinde har læst. Har fulgt hende i snart et år. Hendes liv er så smukt!

  SvarSlet
 2. Jeg bukker og takker for den fine anmeldelse!

  SvarSlet
 3. Sikke fine blogge! Fulgte Ritas blog i forvejen, men følger også de tre andre nu. Er især vild med the road is home - fantastisk blog!
  Også stor ros til dig - glæder mig til hver eneste gang, du laver et nyt indlæg. :-)
  Kram J.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er glad for, at du opdagede nogle nye blogge! Kan kun være enig!
   -Tusinde tak! Det er dejligt, at du glæder dig! :-)
   -Knus

   Slet
 4. Kære Nikolai,

  Mange tak for omtalen. Jeg er meget glad for, du synes om bloggen, og jeg håber, at også de fremtidige indlæg vil være noget for dig!

  Kh Martin

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg sikker på at de vil! Jeg vi glæde mig!
   Kh Nikolai

   Slet